Prezentare

         “Fundaţia pentru Apărarea Drepturilor Contribuabililor este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi non-profit născută pentru a acţiona în beneficiul contribuabililor din România, persoane fizice sau juridice.
        După cum bine ştim, climatul legislativ din România este unul destul de neprietenos contribuabililor. Nu susţinem ipoteza că organismele statului român sunt nefuncţionale şi că nu-şi pot face datoria. Susţinem că statul român poate funcţiona mult mai bine decât acum şi că este datoria noastră, a românilor de pretutindeni, să punem umărul la perfecţionarea acestuia. Stim ca este timpul ca fiecare dintre noi să devină cu adevărat conştient de necesitatea ridicării nivelului de coeziune şi responsabilitate faţă de ceilalţi şi să construiască un sistem transparent şi echilibrat , ce ia cu adevărat în serios sesizările şi neregularităţile semnalate de contribuabili.
        FADC a apărut din dorinţa de a apăra cu adevărat drepturile noastre, ale tuturor contribuabililor. “

Noutati

Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2112/2010 pentru aprobarea procedurii de solicitare si eliberare a certificatului pentru spatial cu destinatie de sediu social si de inregistrare a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatia de sediu social, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare


 Vineri 02.07.2010 citeste tot  

Raportarile contabile la 30 iunie 2010, precum si declaratiile operatorilor economici care nu au desfasurat activitate sau se afla in curs de lichidare, potrivit legii, se vor depune pana cel mai tarziu la data de 13 august 2010.


 Vineri 02.07.2010 citeste tot  

Societatile comerciale nu pot obtine de la organul fiscal, certificatul aratat la art. 17 alin.3 lit.b din Legea nr. 31/1990(r). Ordonanta de Urgenta a Guvernului, privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale, nr. 54/2010, a modificat si completat Legea nr. 31/1990(r) privind societatile comerciale, blocand activitatea la Oficiul Registrului Comertului!


 Marti 29.06.2010 citeste tot  

FADC lanseaza site-ul www.fadc.ro, un loc creat pentru inlesnirea comunicarii dintre contribuabili si Fundatia pentru Apararea Drepturilor Contribuabililor.


 Duminica 24.06.2007 citeste tot  

Fundaţia pentru Apărarea Drepturilor Contribuabililor este un organism nou, apărut pentru a apăra interesele persoanelor fizice şi juridice din Romania. Prima sa conferinţa a avut loc pe 13 iunie 2007, cu ocazia lansării oficiale, in cadrul seminarului `Fiscalitatea, o problema?`


 Marti 12.06.2007 citeste tot  

Sondaj de opinii

Credeti ca era necesara aparitia FADC?

Foarte necesara
Destul de necesara
Lucrurile merg bine si fara
Total nepotrivita

      
74%
22%
2%
1%
  
Testimoniale

    In data de 01.Noembrie.2006, in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie al S.S.I.F. ALPHA FINANCE ROMANIA S.A., prin Ordonanta nr.913/01.11.2006, emisa de COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE, am fost sanctionat cu amenda in valoare de 2 000 RON, pentru nerespectarea dispozitiilor art. 277 alin.1 din Legea nr. 297/2004.