Evenimente

Denumire Eveniment: 

Seminarul "Fiscalitatea, o problemă?"


Data: Miercuti 13.06.2007


Fundaţia pentru apărarea drepturilor contribuabililor a organizat în data de 13 iunie 2007 la hotel Ramada din Bucureşti prima sa acţiune publică, odată cu lansarea sa oficială. Seminarul “Fiscalitatea, o problemă?” a avut următoarele teme generale de discuţie:

 

 Impozitare

Principalele modificări la impozitul pe profit

Impozitul pe venit

Impozitul pe profit

Impozitul pe nerezidenţi

Taxa pe valoare adăugată

Taxa pe valoare adăugată în lumina noilor reglementări

Modul de aplicare TVA în construcţii

Ajustarea bazei de impozitare a TVA

La seminar au participat:

Cătălin Doica, Secretar de Stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor;

Lector Mariana Vizoli, Director General adjunct în Ministerul Economiei şi Finanţelor;

Lector Oana Ciurea, şef serviciu Direcţia Impozite, Convenţii, Evitarea Dublei Impuneri şi

Lector Georgeta Toma, sef serviciu Direcţia de Impozit pe Profit în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor,

precum şi comitetul de conducere al Fundaţiei pentru Apărarea Drepturilor Contribuabililor.

Evenimentul s-a desfăşurat într-o atmosferă de interactivitate, devenind o discuţie liber exprimată, ce cu siguranţă va constitui o punte de legătură pe viitor între reprezentanţii statului şi FADC, în scopul unei coeziuni cât mai mari dintre aceste două organisme al căror scop comun este, până la urmă, realizarea unui cadru legal cât mai benefic pentru contribuabilul român. 


">">">">">


  precedentul

urmatorul  

Noutati

Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2112/2010 pentru aprobarea procedurii de solicitare si eliberare a certificatului pentru spatial cu destinatie de sediu social si de inregistrare a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatia de sediu social, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare


 Vineri 02.07.2010 citeste tot  

Raportarile contabile la 30 iunie 2010, precum si declaratiile operatorilor economici care nu au desfasurat activitate sau se afla in curs de lichidare, potrivit legii, se vor depune pana cel mai tarziu la data de 13 august 2010.


 Vineri 02.07.2010 citeste tot  

Societatile comerciale nu pot obtine de la organul fiscal, certificatul aratat la art. 17 alin.3 lit.b din Legea nr. 31/1990(r). Ordonanta de Urgenta a Guvernului, privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale, nr. 54/2010, a modificat si completat Legea nr. 31/1990(r) privind societatile comerciale, blocand activitatea la Oficiul Registrului Comertului!


 Marti 29.06.2010 citeste tot  

FADC lanseaza site-ul www.fadc.ro, un loc creat pentru inlesnirea comunicarii dintre contribuabili si Fundatia pentru Apararea Drepturilor Contribuabililor.


 Duminica 24.06.2007 citeste tot  

Fundaţia pentru Apărarea Drepturilor Contribuabililor este un organism nou, apărut pentru a apăra interesele persoanelor fizice şi juridice din Romania. Prima sa conferinţa a avut loc pe 13 iunie 2007, cu ocazia lansării oficiale, in cadrul seminarului `Fiscalitatea, o problema?`


 Marti 12.06.2007 citeste tot  

Sondaj de opinii

Credeti ca era necesara aparitia FADC?

Foarte necesara
Destul de necesara
Lucrurile merg bine si fara
Total nepotrivita

      
74%
22%
2%
1%
  
Testimoniale

    In data de 01.Noembrie.2006, in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie al S.S.I.F. ALPHA FINANCE ROMANIA S.A., prin Ordonanta nr.913/01.11.2006, emisa de COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE, am fost sanctionat cu amenda in valoare de 2 000 RON, pentru nerespectarea dispozitiilor art. 277 alin.1 din Legea nr. 297/2004.